Wie zijn Wij

Boeddhisme Online 

Boeddhisme Online is de online-leeromgeving van Nyingma Centrum Nederland. Via Boeddhisme Online kun je zelfstudieprogramma’s volgen die je helpen om met meer wijsheid en compassie om te gaan met jezelf, anderen en de wereld om je heen. Het betreft individuele e-trainingen gebaseerd op dezelfde lesstof als de live cursussen die gegeven worden in het Nyingma Centrum. Al onze programma’s zijn gebaseerd op de inzichten van het boeddhisme, maar je hoeft geen boeddhist te zijn om door middel van de lessen de kwaliteit van je leven ingrijpend te verbeteren.

Nyingma Centrum Nederland

Nyingma Centrum Nederland is een Tibetaans Boeddhistisch centrum in hartje Amsterdam. De Nyingma traditie is vanaf de 8e eeuw ontwikkeld tot één van de vier belangrijkste scholen van het Tibetaans Boeddhisme. Ze legt zich toe op het toegankelijk maken van de wijsheid van de Boeddha in ons leven hier en nu. De aanpak van het Nyingma Centrum is heel praktisch. Nadruk ligt niet op boeddhistische theorie, maar op kennis die lichaam en geest betrekt. Alle lessen zijn gericht op toepassing in je dagelijkse leven.

Studeren via het Nyingma Centrum

Naast de zelfstudieprogramma’s van Boeddhisme Online biedt het Nyingma Centrum een grote diversiteit aan studierichtingen die zowel live in Amsterdam als op andere locaties in Nederland worden aangeboden. Je kunt er kortere instapprogramma’s volgen, maar je ook steeds meer verdiepen. Dit gaat via jaartrainingen, cursussen, workshops en retraites. Zolang de corona maatregelen van kracht zijn kun je dit aanbod ook online via Zoom volgen. Bezoek voor meer informatie de website van Nyingma Centrum Nederland.

Community en vrijwilligerswerk

Het Nyingma Centrum is een community van mensen die wat ze in de lessen leren in het dagelijks leven in de praktijk wil leren brengen. Een manier om dit oefenen te verdiepen is om je als vrijwilliger in te zetten voor projecten van Nyingma die allemaal tot doel hebben om boeddhistische waarden in de wereld te brengen. Als je interesse hebt neem dan contact met ons op.

Tarthang Tulku

De programma’s van Boeddhisme Online zijn gebaseerd op het onderricht van de Tibetaanse leraar Tarthang Tulku. In 1969 bracht hij de Nyingma traditie naar het Westen en sindsdien heeft hij vele lesprogramma’s ontwikkeld en boeken geschreven. Onder leiding van Tarthang Tulku werken Nyingma organisaties wereldwijd aan het behoud van de boeddhistische cultuur in het oosten en aan het toegankelijk maken van de wijsheid van het onderricht van de Boeddha in het westen.

Jouw bijdrage voor behoud van de Tibetaanse wijsheidstraditie

De inkomsten van deze E-trainingen komen ten goede aan de vele projecten van Tarthang Tulku in Azië, allemaal gericht op het behoud en de overdracht van de Tibetaanse wijsheidstraditie. Een van die projecten is het Yeshe De Text Preservation Project.