E-Leven in Evenwicht – Boeddhistische psychologie

Het hart als gids

Leer evenwichtig te leven vanuit je hart. Deze e-training helpt je basisthema’s uit de boeddhistische psychologie in je leven toe te passen.

Herken je dit?

  • Je zoekt naar evenwicht in een nieuwe situatie, zoals een nieuwe baan, plotselinge werkloosheid, ziekte of afscheid
  • Je wil meer zin geven aan je huidige leven
  • Je zou wel wat meer op jezelf willen vertrouwen
  • Je bent nieuwsgierig naar boeddhistische psychologie hoe je dat in je eigen leven toepast

Dan is deze training Leven in Evenwicht iets voor jou!

De E-training Leven in Evenwicht helpt je om basisthema’s uit de boeddhistische psychologie in je eigen leven toe te passen. Zonder daarbij direct een ‘boeddhist’ te worden, leer je verschillende aspecten van je bestaan als mens en je huidige manier van leven opnieuw te beoordelen.

De meeste oefeningen in dit zelfstudieprogramma zijn geschikt om in je dagelijks leven uit te voeren.

Leven vanuit je hart

In deze e-training leer je om vanuit de boeddhistische psychologie ‘eerlijk’ en open in het leven te staan. Je krijgt hiervoor inzichten van de Tibetaans boeddhistische leraar Tarthang Tulku aangereikt. Deze helpen je om ‘wakker’ te worden en zonder schuld of verwijt naar je leven van nu te kijken. Samen met hele praktische toepassingen om te leven vanuit je hart, kun je waarachtiger, meer ontvangend en voller in het leven staan. Hierdoor ontstaat een dieper begrip en liefde voor jezelf en voor anderen. Dit zal je keuzes op een positieve manier beïnvloeden.

Wanneer ons hart eenmaal open is, verschijnt al het bestaande in zijn natuurlijke schoonheid en harmonie

Tarthang Tulku – Verborgen Vrijheid

16 online lessen

De online training Leven in Evenwicht is gebaseerd op 8 hoofdstukken van het boek Leven in Evenwicht van Tarthang Tulku uit de serie boeddhistische psychologie. Deze hoofdstukken worden in 16 lessen doorlopen, waarbij je wekelijks met één les kunt werken. In totaal duurt de training dus 16 weken. Met een extra uitloop van twee weken.

Op het moment dat je de e-training aanschaft begint ook de termijn van de training te lopen.

De inhoud van de lessen

Verdieping en integratie in je dagelijks leven

Deze training vanuit de boeddhistische psychologie heeft een specifieke opbouw in leren en ervaren. De focus ligt op integratie in je dagelijkse leven. Teksten en audiobestanden begeleiden je stap voor stap in deze ontdekkingsreis in je eigen geest. Er wordt gewerkt met vier benaderingen:

  1. Eerst leer je om te ontspannen en zonder oordeel naar jezelf te kijken. Daardoor ga je je prettiger voelen.
  2. Zo ontstaat er ruimte om je innerlijke patronen te onderzoeken.
  3. Dit inzicht kan zich verdiepen tot een open onderzoek van de rijkdom aan mogelijkheden in onze menselijke geest.
  4. Tenslotte krijg je aanwijzingen hoe passages in de teksten verwijzen naar boeddhistisch onderricht.

Juist deze specifieke opbouw en de daarbij behorende oefeningen maken dat er verdieping en integratie kan plaatsvinden! De lessen bestaan steeds uit inspirerende quotes, reflecties en oefeningen. Je werkt onder andere met Kum Nye Tibetaanse ontspanningsoefeningen. Er zijn oefeningen die je thuis doet, oefeningen die je in je dagelijks leven kunt doen en studie-suggesties.

Fijne oefeningen die me nuchter en eerlijk, maar ook liefdevol laten kijken naar mijn leven van nu en dat werkt.

Reactie cursist Leven in Evenwicht

Duur en kosten van deze training

Je kunt op elk moment starten met deze training. De duur van deze training is 16 weken. De training blijft daarna nog 2 weken extra open staan. De termijn gaat lopen zodra je je inschrijft.

De training kost € 80,- inclusief het boek Leven in Evenwicht. Na betaling sturen we je het boek zo snel mogelijk op. Meteen na betaling ontvang je in de mail de instructies om in te loggen op je persoonlijke leeromgeving. Je kunt dan direct met de training starten.

Extra aanbod

Gedurende je E-training kun je tegen gereduceerd tarief workshops Kum Nye en meditatie volgen bij Nyingma Centrum Nederland in Amsterdam. Je betaalt dan € 25, – in plaats van € 35,- per workshop. Bovendien is de eerste workshop die je volgt gratis. De workshops zijn live en online te volgen. In juli en augustus vinden er geen workshops plaats.

Meer informatie

Als je meer informatie wilt over de training, neem dan contact met ons.

Andere boeken van Tarthang Tulku zijn online verkrijgbaar via onze Lotus Design webshop of in de Lotus Design winkel aan de Reguliersgracht 25 te Amsterdam. Je kunt daar ook terecht voor meditatiekussens en yogamatten.