E-Kum Nye Yoga

Tibetaanse Ontspanning

Kum Nye is een manier om lichaam en geest te ontspannen. Het kenmerkt zich door het bewust worden van gevoelens en sensaties in je lichaam die door oefeningen worden opgewekt. Zelfs enkele minuten Kum Nye per dag kan ontspanning brengen in de druk van wat we dagelijks willen en moeten en kunnen. De betere relatie tussen lichaam en geest blijkt een bron van inspiratie en voldoening. De oefeningen zijn door iedereen uit te voeren, ongeacht je lichamelijke conditie.

Adem- en lichaamsoefeningen en zelfmassage

Kum Nye Tibetaanse Yoga, ruim 40 jaar geleden in het westen geïntroduceerd door de Tibetaanse leraar Tarthang Tulku, bestaat uit een systeem van adem- en lichaamsoefeningen en zelfmassage. De oefeningen zijn geworteld in oosterse medische en meditatieve tradities met een diep inzicht in de wisselwerking tussen geest, lichaam, adem en zintuigen.

Kum Nye schept een vruchtbare basis voor al onze bezigheden. In de oefeningen staat het lichaam centraal, maar het effect ervan verspreidt zich in alle aspecten van het leven. Kum Nye is ook heel geschikt als voorbereiding op of in combinatie met meditatie. De oefeningen kunnen door iedereen op eigen wijze worden gedaan, ongeacht leeftijd of conditie.

De naam Kum Nye is wettelijk beschermd. In de Benelux mag Kum Nye uitsluitend onderwezen worden door docenten van Nyingma Centrum Nederland en door trainers die hiertoe door Nyingma Centrum Nederland zijn geautoriseerd. Nyingma Centrum Nederland is de enige organisatie in de Benelux die geautoriseerd is Kum Nye trainers op te leiden en Kum Nye programma’s aan te bieden.

Beluister hier een audio-opname van Kum Nye oefening ‘Vliegen’

Je kunt onderstaande Kum Nye trainingen online volgen.

E-introductie Kum Nye 

Is Kum Nye nieuw voor je? Trakteer jezelf dan op onze 6-weekse cursus E-introductie Kum Nye.

E-Kum Nye 

De verdiepende E-Kum Nye training bestaat uit 10 niveaus van elk 10 lessen. Ongeacht of je al ervaring hebt met Kum Nye begin je deze training altijd bij niveau 1. Je kunt je maar voor één niveau tegelijk inschrijven.


BoeddhismeOnline biedt online trainingen gericht op een gezond en gelukkig leven. Inkomsten van deze online trainingen komen ten goede aan Nyingma projecten voor het behoud van de Tibetaanse wijsheidstraditie.