E-Verborgen Vrijheid – Alles wordt meditatie

Meditatie in je dagelijks leven

Herken je dit? Je:

  • bent op zoek naar innerlijke rust
  • wilt jezelf kunnen zijn onder alle omstandigheden
  • wenst jezelf liever ondersteunen in plaats van jezelf steeds te bekritiseren
  • wilt vaker momenten van diepe en intense ervaring hebben
  • voelt aan dat echt geluk niet zit in het najagen van uiterlijkheden
  • zoekt naar een manier om meditatie in je dagelijks leven te brengen

Dan is de training Verborgen Vrijheid iets voor jou!

In de E-training Verborgen Vrijheid maak je kennis met meditatie als iets dat van nature bij ons hoort. Het laat zien dat meditatie niet iets is wat buiten je staat en verworven moet worden. Alles wat er gebeurt kan je meditatie worden.

In deze cursus leer je om de openheid en ontspanning van meditatie in je dagelijkse leven mee te nemen. Zo stimuleert de training een kwaliteit van lichtheid en gemak in je leven. Daarbij onderzoek je meditatie als een pad voor zelfkennis en voor het begrijpen van de potentie van de geest. 

Meditatie laat zien dat het niet nodig is dat wij sommige ervaringen accepteren en andere afwijzen. We kunnen al ons ervaren aanvaarden, hetzij positief of negatief. Dit aanvaarden kan tot een diepe voldoening leiden, een oprecht waarderen voor het feit dat we leven. Er komt een nieuwe geest op die een gevoel van lichtheid en kalmte in zich draagt, dat als lachen door al onze activiteiten heen rimpelt.

Tarthang Tulku – Verborgen Vrijheid

12 online lessen

De E-training Verborgen Vrijheid is gebaseerd op 6 hoofdstukken van het boek Verborgen Vrijheid van Tarthang Tulku. Deze hoofdstukken worden in 12 lessen doorlopen, waarbij je wekelijks met één les kunt werken. In totaal duurt de training dus 12 weken. Met een extra uitloop van twee weken.

Op het moment dat je de e-training aanschaft begint ook de termijn van de training te lopen.

Inhoud van de lessen

Ik voelde me vaak opgejaagd en onrustig. De oefening met de innerlijke adem maakt me stil van binnen.
Die stilte is voor mij eigenlijk vrijheid.

Cursist Verborgen Vrijheid

Verdieping en integratie in je dagelijks leven

Deze training heeft een specifieke opbouw in leren en ervaren.  De focus ligt op integratie van meditatie in je dagelijks leven. Teksten en audiobestanden begeleiden je stap voor stap in deze ontdekkingsreis in je eigen geest. Er wordt gewerkt met vier benaderingen:

  1. Eerst leer je om te ontspannen en zonder oordeel naar jezelf te kijken. Daardoor ga je je prettiger voelen.
  2. Zo ontstaat er ruimte om je innerlijke patronen te onderzoeken.
  3. Dit inzicht kan zich verdiepen tot een open onderzoek van de rijkdom aan mogelijkheden in onze menselijke geest.
  4. Tenslotte krijg je aanwijzingen hoe passages in de teksten verwijzen naar boeddhistisch onderricht.

Juist deze specifieke opbouw en de daarbij behorende oefeningen maken dat er verdieping en integratie kan plaatsvinden!
De lessen bestaan steeds uit inspirerende quotes, reflecties en oefeningen. Je werkt onder andere met Kum Nye Tibetaanse ontspanningsoefeningen. Er zijn oefeningen die je thuis doet, oefeningen die je in je dagelijks leven kunt doen en studie-suggesties.

Duur en kosten van de training

Je kunt op elk moment starten met deze training. De duur van deze training is 12 weken.  De training blijft daarna nog 2 weken extra open staan. De termijn gaat lopen zodra je je inschrijft.

De training kost € 60,-  inclusief het boek Verborgen Vrijheid. Na betaling sturen we je het boek zo snel mogelijk op. Meteen na betaling ontvang je in de mail de instructies om in te loggen op je persoonlijke leeromgeving. Je kunt dan direct met de training starten.

Extra aanbod

Gedurende je E-training kun je tegen gereduceerd tarief workshops Kum Nye en meditatie volgen bij Nyingma Centrum Nederland in Amsterdam. Je betaalt dan € 25, – in plaats van € 35,- per workshop. Bovendien is de eerste workshop die je volgt gratis. De workshops zijn live en online te volgen. In juli en augustus vinden er geen workshops plaats.

Meer informatie

Als je meer informatie wilt over de training, neem dan contact met ons.

Andere boeken van Tarthang Tulku zijn online verkrijgbaar via onze Lotus Design webshop of in de Lotus Design winkel aan de Reguliersgracht 25 te Amsterdam. Je kunt daar ook terecht voor meditatiekussens en yogamatten.