E-Stress de Baas

Training in stress transformeren

Herken je deze situaties?

 • Een weekend is niet meer voldoende is om bij te slapen, eigenlijk ben ik constant moe. Daardoor ben ik minder effectief op mijn werk.
 • Het is zo druk op het werk dat het me ook ’s avonds nog bezighoudt. Hierdoor pieker ik regelmatig en kan het werk moeilijk los laten.
 • Ik voel me gespannen en gehaast. Hoe efficiënt ik ook werk, maar het lijkt wel of mijn To Do-lijstje nooit kleiner wordt.
 • Ik merk dat mijn werkplezier geleidelijk aan verdwenen is.
 • Collega’s waarderen me om mijn inzet, maar zelf zie ik vaak op tegen lastige klussen op het werk.
 • Ik wil gewoon meer uit mijn leven en mijn werk halen.

Dan is de E-training Stress de Baas iets voor jou!

De training geeft een andere invalshoek dan gebruikelijke stress-trainingen. Het is veel meer dan stresspreventie. Het ontwikkelt je als mens en verder…..

Cursist E-Stress de Baas

Stress wordt je leraar

Het is echt mogelijk om te ontspannen tijdens dagelijkse activiteiten die je nu stress geven. Sterker nog, deze dagelijkse activiteiten kunnen je daarbij helpen. Via deze training ga je stress transformeren in voldoening. 
Hiertoe leer je in de e-training Stress de Baas om anders te werken. Je maakt daarbij gebruik van talenten die je al hebt, maar die je nu waarschijnlijk niet optimaal inzet. Om dat wel te kunnen doen, train je je bewustzijn. Daardoor herken je sneller wanneer er sprake is van stress. En dan wordt het eenvoudiger om je vaste reacties op stress om te zetten in heilzamer gedrag.

Lichaam en geest

De oefeningen in deze training hebben hun basis in zowel de lichamelijke (energetisch) als de geestelijke component van onze ervaring (helderheid). Je krijgt heel veel praktische tips om je energie en je helderheid te verhogen.

Oefenen terwijl je werkt

De e-training Stress de baas werkt maximaal als je bereid bent om nieuwe dingen uit te proberen. Om alle voordelen uit de training te halen, raden we aan om regelmatig te oefenen. Dat kan terwijl je aan het werk bent, of in de pauzes. Het kost je dus geen extra tijd.

Het resultaat: jij bent meer ontspannen en houdt meer energie over!

Bewustzijn, concentratie en energie

De e-training Stress de baas biedt meerdere oefeningen, zodat jij kan kiezen welke het beste bij je passen. De oefeningen verbeteren je bewustzijn, je concentratie en je energie en je kunt ze doen zonder dat je collega’s het merken.  Ze ervaren alleen het resultaat: je bent vrolijker, effectiever en je hebt meer energie.

Resultaten die je kunt bereiken met dit programma

De training is erop gericht stress te transformeren. Je:

 • bent je meer bewust van oorzaken en omstandigheden van stress
 • kunt je beter ontspannen in stressvolle situaties
 • bewaart beter je evenwicht in elke situatie
 • ervaart meer energie
 • ontdekt dat je zelf de sleutel in handen hebt om minder stress te ervaren en leert technieken doe je dit kan doen
 • krijgt inzicht in waarom de oefeningen werken door theoretische onderbouwing
 • kunt beter omgaan met veranderingen en dat geeft je meer zelfvertrouwen
 • gaat een hele nieuwe invulling aan je werk geven

Na deze training is stress niet meer iets dat mij overkomt en wat ik (lijdzaam) moet ondergaan. Stress is een keuze.

Cursist E-training Stress de Baas

Inhoud van de lessen

Werkwijze

Elke les bestaat uit inspirerende tekst en oefeningen die je zowel thuis doet als tijdens je werk. Waar mogelijk zijn oefeningen ingesproken op audiobestanden. Oefeningen bestaan uit:

 • Kum Nye-oefeningen (Tibetaanse ontspanningsoefeningen)
 • ademoefeningen
 • observaties
 • schrijfoefeningen
 • oefeningen waarin je nieuwe houdingen en gedrag gaat uitproberen
 • leessuggesties 

Duur van de training

Je kunt op elk moment starten met deze training. De duur van de gehele training is 24 weken.  Zo heb je de tijd om met elke les 2 weken lang tijdens je werk/activiteiten te oefenen. Ervaring van eerdere cursisten heeft geleerd dat het trainen gedurende wat langere tijd de beste resultaten geeft.

Kosten

De training kost € 160,- inclusief drie coachingsgesprekken. Meteen na betaling ontvang je in de mail de instructies om in te loggen op je persoonlijke leeromgeving. Je kunt dan direct met de training starten.

Boeken van Tarthang Tulku om zelf aan te schaffen

De boeken zijn online verkrijgbaar via onze Lotus Design webshop of in de Lotus Design winkel aan de Reguliersgracht 25 te Amsterdam. Je kunt daar ook terecht voor meditatiekussens en yogamatten.

Desgewenst kun je aanschaffen:
3 audiobestanden ‘Stop Burnout’. Online te bestellen via Dharma Publishing.
Transcripties van deze audiobestanden zijn bij de training inbegrepen.

Extra coachingsgesprekken

Je kunt te allen tijde aangeven dat je een extra coachingsgesprek wilt. De kosten zijn € 35,- per gesprek.

Extra aanbod

Gedurende je E-training kun je tegen gereduceerd tarief workshops Kum Nye en meditatie volgen bij Nyingma Centrum Nederland in Amsterdam. Je betaalt dan € 25, – in plaats van € 35,- per workshop. Bovendien is de eerste workshop die je volgt gratis. De workshops zijn live en online te volgen. In juli en augustus vinden er geen workshops plaats.

Meer informatie

De methodiek van het programma ‘Stress de Baas’ komt uit de Skillful Means benadering van Tarthang Tulku. De e-training Stress de Baas is afkomstig uit een programma van Dharma Publishing.

Als je meer informatie wilt over het programma Stress de Baas neem dan contact met ons op.

De opbouw vanuit het idee van de 3 balansen is fijn, gestructureerd en herkenbaar. De rijkdom aan kennis en oefeningen is ‘onuitputtelijk’.

Cursist E-Stress de Baas