E-Open Bewustzijn – Inzicht in hoe je geest werkt

Transformatie en groei

Herken je dit?

  • Je wilt dat emoties en gedachten je leven minder beïnvloeden, zodat je zelf de baas bent over je leven
  • Je zoekt een handreiking om op een heel andere manier te denken, voelen en handelen
  • Je wilt je niet meer gescheiden voelen van anderen en van de wereld om je heen 
  • Je vraagt je af hoe je minder onzeker kunt zijn
  • Je wilt je inherente kwaliteiten als mens verkennen en leren toepassen

Dan is de training Open Bewustzijn iets voor jou!

Bewustzijn en gezondheid

De E-training Open Bewustzijn geeft je diepgaand inzicht in hoe je geest werkt. Hierdoor ga je begrijpen hoe je je bewustzijn kunt gebruiken om je leven evenwichtig en gezond te maken. Ook leer je open vragen te stellen over hoe de huidige ervaring van je leven tot stand komt.

Onze natuurlijke staat van zijn is gewaar zijn: een gewaarzijn dat niet van iets is, maar dat een allesomvattende staat van zuiver ervaren is.

Tarthang Tulku – Open Bewustzijn

Wie is de baas?

In onze cultuur wordt sterk de nadruk gelegd op de invloed die onze omgeving heeft op je gezondheid en bewustzijn. In deze training ontdek je hoe de werking van je geest de omgeving beïnvloedt. Dit inzicht maakt de relatie met de wereld om je heen harmonieuzer. Terwijl je via meditatieoefeningen je innerlijke omgeving in evenwicht brengt, komt ook je uiterlijke omgeving in evenwicht. Zo leer je op jezelf te vertrouwen, de natuurlijke vrijheid van de geest, en schep je een basis voor een evenwichtig en gezond dagelijks leven.

De online training Open Bewustzijn is gebaseerd op 5 hoofdstukken van het boek “Open Bewustzijn” van Tarthang Tulku. Deze hoofdstukken worden in 15 lessen doorlopen, waarbij je wekelijks met één les kunt werken. In totaal duurt de training dus 15 weken. Met een extra uitloop van twee weken.

Op het moment dat je de e-training aanschaft begint ook de termijn van de training te lopen.

Inhoud van de lessen

Met deze cursus heb ik mezelf een prachtig cadeau gegeven: meer zelfkennis, zelfacceptatie en innerlijk vertrouwen. Ik ben minder onzeker en kritisch en voel me meer verbonden met mijn omgeving.

Cursist E-Open Bewustzijn

Verdieping en integratie in je dagelijks leven

Deze training heeft een specifieke opbouw in leren en ervaren. De focus ligt op integratie in je dagelijkse leven. Teksten en audiobestanden begeleiden je stap voor stap in deze ontdekkingsreis in je eigen geest. Er wordt gewerkt met vier benaderingen:

  1. Eerst leer je om te ontspannen en zonder oordeel naar jezelf te kijken. Daardoor ga je je prettiger voelen.
  2. Zo ontstaat er ruimte om je innerlijke patronen te onderzoeken.
  3. Dit inzicht kan zich verdiepen tot een open onderzoek van de rijkdom aan mogelijkheden in onze menselijke geest.
  4. Tenslotte krijg je aanwijzingen hoe passages in de teksten verwijzen naar boeddhistisch onderricht.

Juist deze specifieke opbouw en de daarbij behorende oefeningen maken dat er verdieping en integratie kan plaatsvinden! De lessen bestaan steeds uit inspirerende quotes, reflecties en oefeningen. Je werkt onder andere met Kum Nye Tibetaanse ontspanningsoefeningen. Er zijn oefeningen die je thuis doet, oefeningen die je in je dagelijks leven kunt doen en studie-suggesties.

Duur en de kosten van de training

Je kunt op elk moment starten met deze training. De duur van de training is 15 weken. De training blijft daarna nog 2 weken extra open staan. De termijn gaat lopen zodra je je inschrijft.

De training kost € 80,- inclusief het boek Open Bewustzijn. Na betaling sturen we het boek zo snel mogelijk op. Meteen na betaling ontvang je in de mail de instructies om in te loggen op je persoonlijke leeromgeving. Je kunt dan direct met de training starten.

Extra aanbod

Gedurende je E-training kun je tegen gereduceerd tarief workshops Kum Nye en meditatie volgen bij Nyingma Centrum Nederland in Amsterdam. Je betaalt dan € 25, – in plaats van € 35,- per workshop. Bovendien is de eerste workshop die je volgt gratis. De workshops zijn live en online te volgen. In juli en augustus vinden er geen workshops plaats.

Meer informatie

Als je meer informatie wilt over de training, neem dan contact met ons.

Andere boeken van Tarthang Tulku zijn online verkrijgbaar via onze Lotus Design webshop of in de Lotus Design winkel aan de Reguliersgracht 25 te Amsterdam. Je kunt daar ook terecht voor meditatiekussens en yogamatten.