Hoe werkt het

E-trainingen van Nyingma Centrum Nederland

Boeddhisme Online biedt zelfstudieprogramma’s gericht op een gezond en gelukkig leven. Alle e-trainingen van Nyingma Centrum Nederland zijn ontwikkeld vanuit een boeddhistisch perspectief op visie, houding en gedrag. Via inspirerende teksten en veel praktische oefeningen krijg je handvatten die je direct kunt toepassen in je dagelijks leven.

Verandering als leraar

In de e-trainingen leer je hoe je, zelfs tijdens grote veranderingen en onzekerheid, jezelf tot bloei kunt brengen. Daarmee kan je de kwaliteit van je leven vergroten. Sterker nog, het boeddhisme werkt met onze veranderlijke omstandigheden en toont hoe je deze kunt gebruiken om jezelf te ontplooien.

Persoonlijke Leeromgeving

Via Boeddhisme Online volg je individuele trainingen via digitale lespakketten. Na aanmelding krijg je toegang tot een persoonlijke online leeromgeving. Deze is gedurende de looptijd van je training toegankelijk en leidt je stap voor stap door het programma. In de online leeromgeving vind je tekstbestanden en – indien van toepassing op de specifieke training – audiobestanden of video’s. Via dit materiaal wordt je door de oefeningen geleid.

Starten wanneer je wilt

Omdat het zelfstudie betreft, zit je niet vast aan een startdatum. Je kunt op elk moment met een training beginnen en het moment uitkiezen waarop jij een les wilt doen. Elke e-training is opgebouwd volgens een programma dat een aantal weken beslaat. Wij gaan ervan uit dat je elke week met één les werkt, met een uitloop van twee weken. Op het moment dat je het programma aanschaft begint ook de termijn van de training te lopen. Daarna wordt steeds elke week de volgende les in de persoonlijke online leeromgeving vrijgegeven.

Zelf bepalen waar en hoeveel je oefent

Je bepaalt zelf hoeveel tijd je dagelijks of wekelijks investeert om te lezen en te oefenen. Voor elke training geldt dat het van belang is de oefeningen te integreren in je dagelijkse activiteiten. Zodat er ook echt wat kan veranderen in je beleving, je innerlijke houding en je gedrag.

Hoe lang duurt een training?

  • E-Training Verborgen Vrijheid. Duur 12 weken. Toegang tot training 14 weken.
  • E-training Leven in Evenwicht. Duur 16 weken. Toegang tot training 18 weken.
  • E-training Open Bewustzijn. Duur 15 weken. Toegang tot training 17 weken.
  • E-Training Skillful Means. Duur 16 weken. Toegang tot training 18 weken.
  • E-Training Stress de Baas. Duur 24 weken. Toegang tot training 26 weken.
  • E-Introductie Kum Nye. Duur 6 weken. Toegang tot training 8 weken.
  • E-Kum Nye 50+. Duur van elke serie 5 weken. Toegang tot training 7 weken.
  • E-Kum Nye Niveau 1 – 10. Duur elk niveau 10 weken. Toegang tot training 12 weken.

Hoe log je in?

Nadat je via Boeddhisme Online bent ingeschreven en hebt betaald voor één, of meerdere, van de e-trainingen ontvang je automatisch twee e-mails. Eén met betalingsgegevens en zipbestanden met materiaal van de training dat je kunt downloaden en opslaan. In een tweede e-mail ontvang je de inloggegevens tot je persoonlijke online leeromgeving. In de leeromgeving kun je het lesprogramma als een geïntegreerd geheel volgen.

Let op: Mocht je de twee e-mails onverhoopt niet ontvangen hebben, check dan je map met ongewenste berichten.

Materialen

Vanuit de persoonlijke online omgeving kunt je de e-trainingen volgen via elke device. Daarnaast kun je de PDF-bestanden en audiobestanden (MP3-format) downloaden. Na inschrijving ontvang je ze als gecomprimeerde zipbestanden.  Let wel op: de bestanden zijn maar één keer te downloaden.  Daarna kun het materiaal opslaan en eventueel uitprinten. Het materiaal blijft daarmee beschikbaar en is ook los van het scherm te gebruiken.

Sommige programma’s worden aangeboden inclusief het bijbehorende boek van Tarthang Tulku. Na aanmelding ontvang je dit boek per post. Houd er rekening mee dat het een aantal dagen kan duren voor het boek bij je bezorgd wordt.

Andere boeken van Tarthang Tulku zijn verkrijgbaar in de Lotus Design webshop of winkel in het Nyingma Centrum aan de Reguliersgracht 25 te Amsterdam. Je kunt daar ook terecht voor meditatiekussens en meditatiematten.

Contact en vragen stellen

Omdat de programma’s online en individueel gevolgd worden, heb je geen vast contact met een Nyingma docent. Alleen bij de e-training Stress de Baas, krijg je drie individuele coachingsgesprekken aangeboden met een professionele coach van de Nyingma staf.

Als je tijdens de looptijd van de training inhoudelijke vragen hebt over de lessen of materialen, kun je die altijd per e-mail stellen. Zodra je het programma hebt aangeschaft, vind je linkjes met het email-adres in je persoonlijke online leeromgeving.

Als je op dit moment een vraag hebt met betrekking tot de programma’s van Boeddhisme Online, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

Voorwaarden gebruik e-trainingen van Nyingma Centrum Nederland

Nyingma Centrum Nederland stelt als voorwaarde voor het gebruik van de zelfstudieprogramma’s dat het materiaal niet gedupliceerd wordt of wordt doorgegeven aan anderen, noch dat het gebruikt wordt voor enig ander doel dan voor privégebruik. De trainingen mogen alleen door geautoriseerde leraren van Nyingma Centrum Nederland worden begeleid.

Wij kunnen niet controleren of het materiaal voor andere doeleinden wordt aangewend, maar vragen begrip en instemming met bovenstaande voorwaarden. Het is van belang om te beseffen dat zelfstudieprogramma’s van Nyingma Centrum Nederland meerdere doelen dienen: ondersteuning van jou als deelnemer aan de trainingen en behoud van het boeddhistisch onderricht voor iedereen die daarvan gebruik wil maken. Een belangrijk deel van de opbrengst van de e-trainingen is bestemd voor Nyingma projecten in Azië ten behoeve van behoud van de Tibetaanse cultuur en wijsheidstraditie.

Digitale nieuwsbrief en postmailing Nyingma Centrum Nederland

Bij aanmelding voor een e-training via Boeddhisme Online wordt je automatisch als cursist van Nyingma Centrum Nederland geregistreerd. Als cursist ontvang je twee keer per jaar de folder met het seizoensoverzicht van de lessen en retraites vanuit Nyingma Centrum Nederland. Mocht je hier geen prijs op stellen dan kun je hierover contact opnemen met het Nyingma Centrum. Je ontvangt ook onze digitale nieuwsbrief met het actuele aanbod aan (online en live) cursussen, retraites en andere activiteiten. Mocht je dat liever niet willen, dan kun je je afmelden via de uitschrijflink onderaan de nieuwsbrief.