Wij zijn Nyingma Centrum Nederland

BoeddhismeOnline 

BoeddhismeOnline is de online-afdeling van Nyingma Centrum Nederland.  

Nyingma Centrum Nederland

Nyingma Centrum Nederland is een Tibetaans Boeddhistisch centrum in hartje Amsterdam. De Nyingma traditie is de oudste traditie binnen het Tibetaans Boeddhisme. Ze is ontstaan in de 8e eeuw in Tibet en bloeit sinds die tijd. Het is één van de vier belangrijkste scholen van het Tibetaans Boeddhisme.

Tarthang Tulku

Onder leiding van de Tibetaanse leraar Tarthang Tulku werken Nyingma organisaties wereldwijd aan het behoud van de boeddhistische cultuur in het oosten en aan het toegankelijk maken van de wijsheid van het onderricht van de Boeddha in het westen. Tarthang Tulku ontwikkelt lesprogramma’s en schrijft boeken die speciaal gericht zijn mensen met een westerse achtergrond. 

Verschillende ingangen

Nyingma Centrum Nederland biedt lesprogramma’s aan in 7 verschillende studierichtingen die elk op hun eigen manier een ingang geven tot de rijkdom van het onderricht. Sommige studierichtingen – zoals Skillful Means, Kum Nye Tibetaanse Yoga, meditatie en mindfulness en Jezelf en je geest leren begrijpen – zijn door Tarthang Tulku speciaal toegesneden op de westerse mens. Ook wie zich niet expliciet tot het boeddhisme voelt aangetrokken, kan door middel van die disciplines de kwaliteit van het eigen leven ingrijpend verbeteren.

Daarnaast zijn er drie meer klassieke ingangen: Boeddhistische Studie en beoefening, Pad van Schoonheid en Tibetaanse Taal en Literatuur. 

Doel van al het leren bij Nyingma is om met meer wijsheid en compassie te leren omgaan met jezelf en anderen en met onze wereld. Boeddhistische beoefening beperkt zich niet tot meditatie op een kussentje. Kenmerkend voor Nyingma is het accent op beoefening in het dagelijks leven.

De hier aangeboden zelfstudieprogramma’s zijn speciaal ontwikkelde lesprogramma’s van Tarthang Tulku. Je kunt nu vanuit elke plek ter wereld de kwaliteit van je leven vergroten. 

Ze zijn geschikt wanneer je voor het eerst deelneemt aan programma’s van Nyingma Centrum Nederland, maar ook wanneer je al ervaring hebt en je training wilt verdiepen en integreren in het dagelijks leven. Voor uitleg hoe dat in zijn werk gaat, zie hoe werkt het.

Naast lessenprogramma’s heeft Nyingma Centrum Nederland ook de Lotus Design winkel en webwinkelUitgeverij DharmaTibetan Aid Project en de Buddhist Sacred Art Studio in huis. MindingWork is het bedrijf van Nyingma Centrum Nederland dat in-company trainingen verzorgt om ontspannen en effectief te leren werken. Nyingma Centrum Nederland heeft buiten Amsterdam op verschillende plekken in Nederland Kum Nye afdelingen.

Donaties Dharma projecten

Stichting Nyingma Centrum Nederland is erkend als goed doel met de ANBI status. Dat betekent dat je donaties aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting. Een jaarverslag vind je op de website van Nyingma Centrum Nederland.

Alle netto opbrengsten uit projecten of cursussen komen geheel ten goede aan de Dharma projecten die Tarthang Tulku belangeloos over de hele wereld entameert of ondersteunt.

Jouw giften zijn daarom altijd nodig en welkom en kunnen worden overgemaakt op onze donatierekening iban NL82INGB0003133390  tnv Stichting Nyingma Centrum Nederland Donatiefonds. 

Belangrijker nog dan onze dank: er wordt gezegd dat geven aan de Dharma grote zegeningen met zich mee brengt voor de gever.