E-Skillful Means

Voldoening in je werk en in je leven

Herken je dit?

  • Je wilt inzicht in wat er gebeurt als je met plezier werkt. Zodat je dat vaker kunt inzetten. 
  • Je wilt succes in je werk.
  • Je wilt leren hoe je je levendigheid bewaart tijdens je werk.
  • Je bent op zoek naar motivatie en inspiratie in je werk.
  • Je wilt meditatie in het dagelijks leven brengen

Dan is de E-learning Skillful Means iets voor jou!

Wat ga je leren?


De E-training Skillful Means is speciaal bedoeld om je dagelijks werk en bezigheden tot bron van ontwikkeling en groei te maken.

Skillful Means is een benadering waarbij je je innerlijke vermogens traint om resultaten te halen. Bij innerlijke vermogens kun je denken aan ontspannen functioneren, geduld oefenen, doorgaan als het moet, geconcentreerd werken, en leren waarderen van je eigen en andermans inzet. Vaak koppelen we hoe we ons voelen aan de omstandigheden, maar in deze benadering gebruik je juist de omstandigheden om je vermogens tot bloei te brengen. Juist de uitdagingen die je tegenkomt helpen je meer in verbinding te komen met jezelf en met anderen. Wanneer je de hier geboden inzichten en oefeningen echt gaat toepassen leer je meteen actie te ondernemen om je problemen op te lossen. Hierdoor komt de kracht van je natuurlijke mogelijkheden naar boven en ga je meer voldoening en tevredenheid in je werk en in je hele leven ervaren. 

E-Skillful Means is één van de 4 trainingen die vallen onder het programma ‘Paths of Healing’. Dit programma wordt speciaal door Tarthang Tulku aangeboden om verdieping mogelijk te maken in het bestuderen en toepassen van het onderricht in zijn 4 basisboeken. De andere 3 trainingen in dit programma zijn E-Verborgen Vrijheid, E-Leven in Evenwicht en E-Open Bewustzijn.

De E-training Skillful Means is gebaseerd op de eerste 8 hoofdstukken van het boek ‘Skillful Means’ van Tarthang Tulku. Elk hoofdstuk wordt in 2 lessen behandeld. Je werkt elke week met een les. In totaal duurt de training dus 16 weken. Met een extra uitloop van twee weken.

Deze training werkt niet met audio’s. De kracht zit in het direct toepassen van de suggesties in je dagelijks leven.

Een korte omschrijving van de inhoud van de lessen

Les 1 en 2 Innerlijke vrijheid 

Zelfkennis is de basis van elke positieve verandering. En uiteindelijk van innerlijke vrijheid. In deze lessen leer je hoe helderheid, concentratie en mindfulness je hierin ondersteunen en dat je dit kunt oefenen, waar je ook bent en wat je ook doet.

Les 3 en 4 Geven om werk

Om je werk geven kun je leren. Wat je werk ook maar is. Een totaal andere benadering om frustratie en verveling te transformeren in een positieve, ondersteunende energie. 

Les 5 en 6 Energie verspillen

We hebben allemaal een bepaalde dosis energie. Maar hoe gebruiken we die? Door je manier van werken te observeren leer je de vele manieren zien waarop je energie verspilt. Het is mogelijk je energie zo te gebruiken dat deze je gaat ondersteunen en veel vervulling geeft.

Les 7 en 8 Ontspanning

Ontspanning leert je om je werk met lichtheid te doen in plaats van het als een zware klus te beschouwen. Je krijgt dan plezier in wat je doet en behaalt toch dezelfde (of betere!) resultaten.

Les 9 en 10 Waardering

Is het mogelijk om in iedere ervaring schoonheid te ontdekken? Zien van deze schoonheid kan werk heel bevredigend en betekenisvol maken.

Les 11 en 12 Concentratie

Concentratie is een belangrijke sleutel voor het bereiken van je doelen. Je leert dat concentratie te maken heeft met lichtheid en ontspanning.

Les 13 en 14 Tijd

In deze lessen leer je hoe tijd je beste vriend kan worden. Je breidt je gewaarzijn uit van tijd en leert jouw tijd diep te waarderen.

Les 15 en 16 Werken vanuit je buikcentrum

Je leert hoe je de energie van je buik kunt inzetten om patronen van ontevredenheid en terughoudendheid te transformeren. Je buikcentrum steunt je om met overgave te werken en te leven. Daardoor kun je de echte bron aanboren van creativiteit, helderheid en betekenis in het leven

Verdieping en integratie in je dagelijks leven

Deze training heeft een specifieke opbouw in leren en ervaren die het mogelijk maakt die kennis en ervaring te integreren in je dagelijkse leven. In de training word je stap voor stap begeleid in deze ontdekkingsreis in je eigen geest. Er wordt gewerkt met vier benaderingen:

1. Eerst leer je om te ontspannen en zonder oordeel naar jezelf te kijken. Daardoor ga je je prettiger voelen.
2. Vervolgens ga je eigen innerlijke patronen onderzoeken.
3. Dit inzicht kan zich verdiepen tot een open onderzoek van de rijkdom aan mogelijkheden in onze menselijke geest.
4. Tenslotte krijg je aanwijzingen hoe passages in de teksten verwijzen naar boeddhistisch onderricht.

Juist deze specifieke opbouw en de daarbij behorende oefeningen maken dat er verdieping en integratie kan plaatsvindt!
De lessen bestaan steeds uit inspirerende quotes, reflecties, oefeningen die je thuis en in je dagelijks leven kunt doen en studie-suggesties.

Data

Je kunt op elk moment starten met deze training.
De duur van de training is 16 weken. De training blijft daarna nog 2 weken extra open staan.

Investering

€ 80,-  De training is inclusief het boek Skillful Means. Na betaling sturen we je het boek zo snel mogelijk op. Meteen na betaling ontvang je in de mail de instructies om in te loggen. Je kunt dan direct met de training starten.

Gedurende je E-Training kun je tegen gereduceerd tarief workshops Kum Nye en meditatie volgen bij Nyingma Centrum Nederland in Amsterdam. Je betaalt dan € 25, – in plaats van € 35,- per workshop. Bovendien is de eerste workshop die je volgt gratis.
Houd er rekening mee dat er in juli en augustus geen workshops plaatsvinden.

Meer informatie

Als je meer informatie wilt over dit programma, neem dan contact met ons op.

“Waardering is voor mij het sleutelwoord in deze training. Zelfs tegenslagen heb ik leren waarderen als een kans om te groeien.”

Reactie cursist Skillful Means