E-Skillful Means
You are here:Home>Ons aanbod>E-Skillful Means Pad van aktie>E-Skillful Means

E-Skillful Means

Voldoening in je werk en in je leven

Herken je dit?
* Je wilt inzicht in wat er gebeurt als je met plezier werkt. Zodat je dat vaker kunt inzetten.
* Je wilt succes in je werk.
* Je wilt leren hoe je je levendigheid bewaart tijdens je werk.
* Je bent op zoek naar motivatie en inspiratie in je werk.
* Je wilt meditatie in het dagelijks leven brengen

Dan is de E-learning Skillful Means iets voor jou!
De E-training Skillful Means is speciaal bedoeld om je dagelijks werk en bezigheden tot bron van ontwikkeling en groei te maken.
Hieronder een review van een van de eerdere deelnemers aan deze training:Bewustzijn, concentratie, energie

Deze training is gebaseerd op thema's die aan de basis staan van de boeddhistische traditie: bewustzijn, concentratie, energie, ontspanning, inzicht, inzet en waardering. In de training zijn de thema's aangepast aan de kennis en ervaring van mensen in het westen.
Wanneer we de hier geboden inzichten en oefeningen toepassen leren we meteen actie te ondernemen om onze problemen op te lossen. Hierdoor komt de kracht van onze natuurlijke mogelijkheden naar boven en gaan we meer voldoening en tevredenheid in ons werk en in ons hele leven ervaren. 
De online training Skillful Means is gebaseerd op 8 hoofdstukken van het boek 'Skillful Means' van Tarthang Tulku. De hoofdstukken worden in 16 lessen doorlopen, waarbij je wekelijks met één les kunt werken. In totaal duurt de training dus 16 weken.
De boeken van Tartang Tulku zijn zowel in het Nederlands als in het Engels verkrijgbaar in onze winkel en onze webwinkel.

E-Skillful Means is één van de 4 trainingen die vallen onder het programma ' Paths of Healing'. Dit programma wordt speciaal door Tarthang Tulku aangeboden om verdieping mogelijk te maken in het bestuderen en toepassen van het onderricht uit zijn 4 basisboeken.

Een korte omschrijving van de inhoud van de lessen

Les 1 en 2 Innerlijke vrijheid 

Innerlijk waarnemen kun je oefenen, waar je ook bent en wat je ook doet. Zelfkennis is de basis van elke positieve verandering.

Les 3 en 4 Om werk geven

Je kunt leren om de frustratie en verveling, die je zo dikwijls in je werk ervaart, te transformeren in een positieve, ondersteunende energie. Als je om je werk geeft kan dat een sterk motiverende kracht worden.

Les 5 en 6 Energie richten

Door je manier van werken te observeren leer je de vele manieren zien waarop je energie verspilt. Je kunt leren je energie verstandig te gebruiken.

Les 7 en 8 Ontspannen

Ontspanning leert je om je werk met lichtheid te doen in plaats van het als een zware klus te beschouwen. Je krijgt dan plezier in wat je doet en behaalt toch dezelfde (of betere!) resultaten.

Les 9 en 10 Waarderen

Door de schoonheid te ontdekken die in iedere ervaring besloten ligt, wordt werk bevredigend en betekenisvol.

Les 11 en 12 Concentreren

Je kunt een lichte, geconcentreerde aanpak van je werk ontwikkelen en dat begint met ontspannen.

Les 13 en 14 Tijd benutten

Denkend dat er tijd genoeg is stellen we dingen vaak uit tot later. We zouden nooit zo nonchalant zijn met het uitlenen van ons geld.

Les 15 en 16 Werken met overgave

Terughoudendheid schept ontevredenheid. Als we met overgave werken boren we de echte bron aan van creativiteit, helderheid en betekenis in het leven


Verdieping en integratie in je dagelijks leven

Deze training heeft een specifieke opbouw in leren en ervaren die het mogelijk maakt die kennis en ervaring te integreren in je dagelijkse leven. In de training word je stap voor stap begeleid in deze ontdekkingsreis in je eigen geest. Er wordt gewerkt met vier benaderingen:

1. Eerst leer je om te ontspannen en zonder oordeel naar jezelf te kijken. Daardoor ga je je prettiger voelen.
2. Vervolgens ga je eigen innerlijke patronen onderzoeken.
3. Dit inzicht kan zich verdiepen tot een open onderzoek van de rijkdom aan mogelijkheden in onze menselijke geest.
4. Tenslotte krijg je aanwijzingen hoe passages in de teksten verwijzen naar boeddhistisch onderricht.

Juist deze specifieke opbouw en de daarbij behorende oefeningen maken dat er verdieping en integratie kan plaatsvindt!
De lessen bestaan steeds uit inspirerende quotes, reflecties, oefeningen die je thuis en in je dagelijks leven kunt doen en studie-suggesties.

Data
Je kunt op elk moment starten met deze training. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je informatie over betaling. Zodra de betaling binnen is sturen wij je het boek, een introductie met de werkwijze en gegevens om in te loggen.
De duur van de training is 16 weken.

Investering
€ 80,-  (Gedurende de coronacrisis bieden we deze training aan voor € 64,-)
De training is inclusief boek ‘Skillful Means’.

Extra aanbod
Als je deelneemt aan de E-Skillful Means is het mogelijk om gedurende de training o.a. workshops Kum Nye en meditatie te volgen bij Nyingma Centrum Nederland in Amsterdam tegen gereduceerd tarief. Je betaalt dan € 25, - in plaats van € 35,- per workshop. Bovendien is de eerste workshop die je volgt gratis.

Meer informatie

Indien je meer informatie wilt over dit programma kun je contact met ons opnemen.
Boeken van Tarthang Tulku inclusief de boeken uit de Skillful Means serie zijn verkrijgbaar in onze winkel en webwinkel.

Reactie cursist Vaardig Handelen
“Waardering is voor mij het sleutelwoord in deze training. Zelfs tegenslagen heb ik leren waarderen als een kans om te groeien.”

Proeven van de Vaardig Handelen/Skillful Means benadering?
Hieronder vind je een mini-module Skillful Means