E-Verborgen Vrijheid – Alles wordt meditatie

Herken je dit?

  • Je bent op zoek naar innerlijke rust
  • Je wilt jezelf kunnen zijn in alle omstandigheden
  • Je wilt jezelf liever ondersteunen in plaats van jezelf steeds te bekritiseren
  • Er zijn momenten in je leven dat je ervaring diep en intens is en je zou wel vaker zo willen zijn
  • Je voelt aan dat echt geluk niet zit in het najagen van uiterlijkheden
  • Je wilt meditatie meer een onderdeel maken van je hele leven

Dan is de e-Learning Verborgen Vrijheid iets voor jou!

Meditatie laat zien dat het niet nodig is dat wij sommige ervaringen accepteren en andere afwijzen. We kunnen al ons ervaren aanvaarden, hetzij positief of negatief. Dit aanvaarden kan tot een diepe voldoening leiden, een oprecht waarderen voor het feit dat we leven. Er komt een nieuwe geest op die een gevoel van lichtheid en kalmte in zich draagt, dat als lachen door al onze activiteiten heen rimpelt.

Tarthang Tulku – Verborgen Vrijheid

De E-training Verborgen Vrijheid introduceert meditatie als iets dat van nature bij ons hoort. Meditatie is niet iets wat buiten je staat en verworven moet worden. Alles wat er gebeurt kan je meditatie worden. De training biedt oefeningen om thuis te doen en instructies voor een eigen meditatiebeoefening. Je leert om de openheid en ontspanning van meditatie in je dagelijkse leven mee te nemen. De training stimuleert een kwaliteit van lichtheid en gemak in je leven en moedigt je aan om meditatie verder te onderzoeken als een pad voor zelfkennis en voor het begrijpen van de potentie van de geest. En als je niet eerder gemediteerd hebt, helpt de training je om daarmee te beginnen.

E-Verborgen Vrijheid is één van de 4 trainingen die vallen onder het programma ‘Paths of Healing’. Dit programma wordt speciaal door Tarthang Tulku aangeboden om verdieping mogelijk te maken in het bestuderen en toepassen van het onderricht uit zijn 4 basisboeken. De andere 3 trainingen in dit programma zijn E-Leven in Evenwicht, E-Open Bewustzijn en E-Skillful Means.

De online training Verborgen Vrijheid is gebaseerd op 6 hoofdstukken van het boek Verborgen Vrijheid van Tarthang Tulku. De hoofdstukken worden in 12 lessen doorlopen, waarbij je wekelijks met één les kunt werken. In totaal duurt de training dus 12 weken. Met een extra uitloop van twee weken.

Op het moment dat je de e-training aanschaft begint ook de termijn van de training te lopen.

Een korte omschrijving van de inhoud van de lessen

Les 1 en 2 Meditatie en ontspanning

Je leert hoe een begin te maken met een eigen meditatiebeoefening met aandacht voor het zitten en in contact komen met adem en gevoelens. Je oefent met mindfulness in je dagelijks leven. 

Les 3 en 4 De kracht van de adem

Je leert over het bijzondere van de adem. Oefeningen om gewaar te worden van je adem tijdens meditatie en in je dagelijks leven. 

Les 5 en 6 Zelfobservatie

Leren kijken naar wat zich in je afspeelt: mindfulness van je gedachten en gevoelens. Oefeningen via meditatie. En in het dagelijks leven als je stuit op emoties en frustraties bij moeilijkheden. Opmerken van je reacties en de kwaliteit ervan. Oefenen in loslaten. 

Les 7 en 8 Luiheid

Zien van gemakzucht van je geest. Oefeningen in het zien van je terughouden in je dagelijks leven en oefeningen voor het ontwikkelen van daadkrachtige energie. 

Les 9 en 10 Geduld

De waarde van geduld herwaarderen als een ‘zachtmoedige vriend’ bij obstakels en emoties in ons leven. Oefeningen: 2x per dag 10 minuten-meditatie-sessies, ongeduld opmerken, kracht en vertrouwen opbouwen. 

Les 11 en 12 Meditatie volhouden

Meditatie is een training en vormt zo een basis voor het pad van zelfkennis en daarmee van een gelukkig en zinvol leven. Volhouden van meditatie doe je door steeds terug te gaan naar die motivatie. Er worden vragen beantwoord over het volhouden van meditatie, voor op je kussentje en daarna.  

Verdieping en integratie in je dagelijks leven

Deze training heeft een specifieke opbouw in leren en ervaren die het mogelijk maakt die kennis en ervaring te integreren in je dagelijkse leven. In de training word je door middel van tekst en audio’s stap voor stap begeleid in deze ontdekkingsreis in je eigen geest. Er wordt gewerkt met vier benaderingen:

  1. Eerst leer je om te ontspannen en zonder oordeel naar jezelf te kijken. Daardoor ga je je prettiger voelen.
  2. Vervolgens ga je eigen innerlijke patronen onderzoeken.
  3. Dit inzicht kan zich verdiepen tot een open onderzoek van de rijkdom aan mogelijkheden in onze menselijke geest.
  4. Tenslotte krijg je aanwijzingen hoe passages in de teksten verwijzen naar boeddhistisch onderricht.

Juist deze specifieke opbouw en de daarbij behorende oefeningen maken dat er verdieping en integratie kan plaatsvinden!
De lessen bestaan steeds uit inspirerende quotes, reflecties, oefeningen. Je werkt onder andere met Kum Nye Tibetaanse ontspanningsoefeningen. Er zijn oefeningen die je thuis doet, oefeningen die je in je dagelijks leven kunt doen en studie-suggesties.

Data

Je kunt op elk moment starten met deze training. De duur van de training is 12 weken. De training blijft daarna nog 2 weken extra open staan.

Investering

€ 60,-  De training is inclusief het boek Verborgen Vrijheid. Na betaling sturen we je het boek zo snel mogelijk op. Meteen na betaling ontvang je in de mail de instructies om in te loggen. Je kunt dan direct met de training starten.

Extra aanbod

Gedurende je E-Training kun je tegen gereduceerd tarief workshops Kum Nye en meditatie volgen bij Nyingma Centrum Nederland in Amsterdam. Je betaalt dan € 25, – in plaats van € 35,- per workshop. Bovendien is de eerste workshop die je volgt gratis.
Houd er rekening mee dat er in juli en augustus geen workshops plaatsvinden.

Meer informatie

Als je meer informatie wilt over dit programma, neem dan contact met ons op.

De boeken van Tarthang Tulku zijn verkrijgbaar in onze Lotus Design webshop en de Lotus Design winkel aan de Reguliersgracht 25 te Amsterdam. Je kunt daar ook terecht voor meditatiekussens en meditatiematten.

Ik voelde me vaak opgejaagd en onrustig. De oefening met de innerlijke adem maakt me stil van binnen. Die stilte is voor mij eigenlijk vrijheid.

Reactie cursist Verborgen Vrijheid