E-Open Bewustzijn – Transformatie en groei

Herken je dit?

  • Je merkt dat emoties en gedachten je leven regelmatig beïnvloeden. Je wilt graag zelf de baas zijn over je leven.
  • Je wilt uitproberen of je ook op een heel andere manier kunt denken, voelen en handelen dan je tot nu toe gewend bent. Je zoekt een handreiking om ‘out of the box’ te leren waarnemen, ervaren en handelen.
  • Je zoekt naar een weg die het gevoel van gescheiden zijn van anderen en van de wereld om je heen opheft.
  • Je vraagt je af hoe je minder onzeker kunt zijn.
  • Je wilt je inherente kwaliteiten als mens verkennen en leren toepassen.

Dan is de E-learning Open Bewustzijn iets voor jou!

De E-training Open Bewustzijn is bedoeld om je inzicht te geven in (de aard van) je bewustzijn. En hoe je je bewustzijn kunt gebruiken om je leven evenwichtig en gezond te maken. Je leert vragen te stellen over hoe de huidige ervaring van je leven tot stand komt. In onze cultuur wordt sterk de nadruk gelegd op de invloed die onze omgeving heeft op onze gezondheid en op de staat van ons bewustzijn. In deze training ontdek je hoe de staat van je bewustzijn de omgeving beïnvloed. Dit inzicht maakt de relatie met de wereld om je heen harmonieuzer. Meditatieoefeningen staan centraal. Terwijl je je innerlijke omgeving in evenwicht brengt, komt je uiterlijke omgeving ook in evenwicht. Je leert op jezelf te vertrouwen, de natuurlijke vrijheid van de geest. Je gaat ervaren hoe meditatie ook een basis is voor het ondersteunen van een evenwichtig en gezond dagelijks leven: door meditatie mee te nemen in alles wat je doet wordt je ervaring rijker.

E-Open Bewustzijn is één van de 4 trainingen die vallen onder het programma ‘Paths of Healing’. Dit programma wordt speciaal door Tarthang Tulku aangeboden om verdieping mogelijk te maken in het bestuderen en toepassen van het onderricht uit zijn 4 basisboeken. De andere 3 trainingen in dit programma zijn E-Verborgen Vrijheid, E-Leven in Evenwicht en E-Skillful Means.

De online training Open Bewustzijn is gebaseerd op 5 hoofdstukken van het boek “Open Bewustzijn” van Tarthang Tulku. De hoofdstukken worden in 15 lessen doorlopen, waarbij je wekelijks met één les kunt werken. In totaal duurt de training dus 15 weken. Met een extra uitloop van twee weken.

Een korte omschrijving van de inhoud van de lessen

Les 1 – 3 Leren door ervaren

Alles wat we beleven is een mogelijkheid om te leren: te groeien als mens. Onze leraar komt niet meer van buiten, maar onze ervaring wordt onze leraar. Het geeft de mogelijkheid onze beste kwaliteiten als mens naar buiten te laten komen.

Les 4 – 6 Het zelfbeeld

Hoe waar zijn de beelden die we over onszelf hebben? “Ik ben ongelukkig”, “Ik ben hier en jij bent daar”. Ze bepalen nu wel de richting die we onszelf opsturen. We onderzoeken in onze ervaring hoe “echt” die beelden in de realiteit zijn.

Les 7 – 9 Onszelf veranderen

We leren het proces op gang te brengen en te versterken om vrijer te zijn: onszelf veranderen.

Les 10 – 12 Transformeren van angst

Via meditatieoefeningen en geleide visualisaties leer je je innerlijke kracht versterken, zodat angst haar kracht kwijtraakt.

Les 13 – 15 Meditatie: laat zijn wat is

Met behulp van meditatieoefeningen worden we kapitein op ons eigen schip. Wij bepalen waarheen we willen koersen en blijven als vanzelf buiten de gevarenzone van emoties en ideeën.

Verdieping en integratie in je dagelijks leven

Deze training heeft een specifieke opbouw in leren en ervaren die het mogelijk maakt die kennis en ervaring te integreren in je dagelijkse leven. In de training word je door middel van tekst en audio’s stap voor stap begeleid in deze ontdekkingsreis in je eigen geest. Er wordt gewerkt met vier benaderingen:

  1. Eerst leer je om te ontspannen en zonder oordeel naar jezelf te kijken. Daardoor ga je je prettiger voelen.
  2. Vervolgens ga je eigen innerlijke patronen onderzoeken.
  3. Dit inzicht kan zich verdiepen tot een open onderzoek van de rijkdom aan mogelijkheden in onze menselijke geest.
  4. Tenslotte krijg je aanwijzingen hoe passages in de teksten verwijzen naar boeddhistisch onderricht.

Juist deze specifieke opbouw en de daarbij behorende oefeningen maken dat er verdieping en integratie kan plaatsvinden!
De lessen bestaan steeds uit inspirerende quotes, reflecties, oefeningen. Je werkt onder andere met Kum Nye Tibetaanse ontspanningsoefeningen. Er zijn oefeningen die je thuis doet, oefeningen die je in je dagelijks leven kunt doen en studie-suggesties.

Data

Je kunt op elk moment starten met de training.
De duur van de training is 15 weken. De training blijft daarna nog 2 weken extra open staan.

Investering

€ 80,-  De training is inclusief het boek Open Bewustzijn. Na betaling sturen we je het boek zo snel mogelijk op. Meteen na betaling ontvang je in de mail de instructies om in te loggen. Je kunt dan direct met de training starten.

Extra aanbod

Gedurende je E-Training kun je tegen gereduceerd tarief workshops Kum Nye en meditatie volgen bij Nyingma Centrum Nederland in Amsterdam. Je betaalt dan € 25, – in plaats van € 35,- per workshop. Bovendien is de eerste workshop die je volgt gratis.
Houd er rekening mee dat er in juli en augustus geen workshops plaatsvinden.

Meer informatie

Als je meer informatie wilt over dit programma, neem dan contact met ons op.

De boeken van Tarthang Tulku zijn verkrijgbaar in onze Lotus Design webshop en de Lotus Design winkel aan de Reguliersgracht 25 te Amsterdam. Je kunt daar ook terecht voor meditatiekussens en meditatiematten.

Met deze cursus heb ik mezelf een prachtig cadeau gegeven: meer zelfkennis, zelfacceptatie en innerlijk vertrouwen. Ik ben minder onzeker en kritisch en voel me meer verbonden met mijn omgeving.

Reactie cursist Open Bewustzijn