E-Verborgen Vrijheid - Alles wordt meditatie
You are here:Home>Ons aanbod>E-meditatie/boeddhistische psychologie>E-Verborgen Vrijheid - Alles wordt meditatie

E-Verborgen Vrijheid - Alles wordt meditatie

Herken je dit?
* Je bent op zoek naar innerlijke rust
* Je wilt jezelf kunnen zijn in alle omstandigheden
* Je wilt jezelf liever ondersteunen in plaats van jezelf steeds te bekritiseren
* Er zijn momenten in je leven dat je ervaring diep en intens is en je zou wel vaker zo willen zijn
* Je voelt aan dat echt geluk niet zit in het najagen van uiterlijkheden
* Je wilt meditatie meer een onderdeel maken van je hele leven

Dan is de e-Learning Verborgen Vrijheid iets voor jou!


De E-training Verborgen Vrijheid introduceert meditatie als iets dat van nature bij ons hoort. Meditatie is niet iets wat buiten je staat en verworven moet worden. Alles wat er gebeurt kan je meditatie worden. De training biedt oefeningen om thuis te doen en instructies voor een eigen meditatiebeoefening. Je leert om de openheid en ontspanning van meditatie in je dagelijkse leven mee te nemen. De training stimuleert een kwaliteit van lichtheid en gemak in je leven en moedigt je aan om meditatie verder te onderzoeken als een pad voor zelfkennis en voor het begrijpen van de potentie van de geest. En als je niet eerder gemediteerd hebt, helpt de cursus je om daarmee te beginnen.

E-Verborgen Vrijheid is één van de 4 trainingen die vallen onder het programma 'Paths of Healing'. Dit programma wordt speciaal door Tarthang Tulku aangeboden om verdieping mogelijk te maken in het bestuderen en toepassen van het onderricht uit zijn 4 basisboeken.

"Meditatie laat zien dat het niet nodig is dat wij sommige ervaringen accepteren en andere afwijzen. We kunnen al ons ervaren aanvaarden, hetzij positief of negatief. Dit aanvaarden kan tot een diepe voldoening leiden, een oprecht waarderen voor het feit dat we leven. Er komt een nieuwe geest op die een gevoel van lichtheid en kalmte in zich draagt, dat als lachen door al onze activiteiten heen rimpelt."

Tarthang Tulku - "Verborgen Vrijheid"

De online training Verborgen Vrijheid is gebaseerd op 6 hoofdstukken van het boek Verborgen Vrijheid van Tarthang Tulku. De hoofdstukken worden in 12 lessen doorlopen, waarbij je wekelijks met één les kunt werken. In totaal duurt de training dus 12 weken.

Een korte omschrijving van de inhoud van de lessen

Les 1 en 2 Meditatie en ontspanning

Je leert hoe een begin te maken met een eigen meditatiebeoefening met aandacht voor het zitten en in contact komen met adem en gevoelens. Je oefent met mindfulness in je dagelijks leven. 

Les 3 en 4 De kracht van de adem

Je leert over het bijzondere van de adem. Oefeningen om gewaar te worden van je adem tijdens meditatie en in je dagelijks leven. 

Les 5 en 6 Zelfobservatie

Leren kijken naar wat zich in je afspeelt: mindfulness van je gedachten en gevoelens. Oefeningen via meditatie. En in het dagelijks leven als je stuit op emoties en frustraties bij moeilijkheden. Opmerken van je reacties en de kwaliteit ervan. Oefenen in loslaten. 

Les 7 en 8 Luiheid

Zien van gemakzucht van je geest. Oefeningen in het zien van je terughouden in je dagelijks leven en oefeningen voor het ontwikkelen van daadkrachtige energie. 

Les 9 en 10 Geduld

De waarde van geduld herwaarderen als een 'zachtmoedige vriend' bij obstakels en emoties in ons leven. Oefeningen: 2x per dag 10 minuten-meditatie-sessies, ongeduld opmerken, kracht en vertrouwen opbouwen. 

Les 11 en 12 Meditatie volhouden

Meditatie is een training en vormt zo een basis voor het pad van zelfkennis en daarmee van een gelukkig en zinvol leven. Volhouden van meditatie doe je door steeds terug te gaan naar die motivatie. Er worden vragen beantwoord over het volhouden van meditatie, voor op je kussentje en daarna.  

Verdieping en integratie in je dagelijks leven
Deze training heeft een specifieke opbouw in leren en ervaren die het mogelijk maakt die kennis en ervaring te integreren in je dagelijkse leven. In de training word je door middel van audiovisuele hulpmiddelen stap voor stap begeleid in deze ontdekkingsreis in je eigen geest. Er wordt gewerkt met vier benaderingen:

1. Eerst leer je om te ontspannen en zonder oordeel naar jezelf te kijken. Daardoor ga je je prettiger voelen.
2. Vervolgens ga je eigen innerlijke patronen onderzoeken.
3. Dit inzicht kan zich verdiepen tot een open onderzoek van de rijkdom aan mogelijkheden in onze menselijke geest.
4. Tenslotte krijg je aanwijzingen hoe passages in de teksten verwijzen naar boeddhistisch onderricht.

Juist deze specifieke opbouw en de daarbij behorende oefeningen maken dat er verdieping en integratie kan plaatsvinden!
De lessen bestaan steeds uit inspirerende quotes, reflecties, oefeningen (o.a. Kum Nye Tibetaanse ontspanningsoefeningen) die je thuis doet, oefeningen die je in je dagelijks leven kunt doen en studie-suggesties.

Data
Je kunt op elk moment starten met deze training. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je informatie over betaling. Zodra de betaling binnen is sturen wij je het boek, een introductie met de werkwijze en gegevens om in te loggen.
De duur van de training is 12 weken.

Investering
€ 60,-  (gedurende de coronacrisis bieden we deze training aan voor € 48
De training is inclusief boek 'Verborgen Vrijheid'.

Extra aanbod
Als je deelneemt aan de E-Verborgen Vrijheid is het mogelijk om gedurende de training o.a. workshops Kum Nye en meditatie te volgen bij Nyingma Centrum Nederland in Amsterdam tegen gereduceerd tarief. Je betaalt dan € 25, - in plaats van € 35,- per workshop. Bovendien is de eerste workshop die je volgt gratis.

Meer informatie

Indien je meer informatie wilt over dit programma kun je contact met ons opnemen.
Andere boeken van Tarthang Tulku zijn verkrijgbaar in onze winkel en webwinkel. Je kunt daar ook terecht voor meditatiematten en meditatiekussens.

Reactie cursist Verborgen Vrijheid
"Ik voelde me vaak opgejaagd en onrustig. De oefening met de innerlijke adem maakt me stil van binnen. Die stilte is voor mij eigenlijk vrijheid."