hoe werkt het
You are here:Home>hoe werkt het

hoe werkt het

E-trainingen Nyingma Centrum Nederland: hoe moet ik me dat voorstellen?

Zelfstudieprogramma's
De e-trainingen worden aangeboden als zelfstudieprogramma's. Uit de leeromgeving kun je PDF's downloaden van de lessen en, waar van toepassing, audio's met begeleidende ingesproken oefeningen. De E-Kum Nye levels hebben ook introductievideo's en meditatievideo's. 

Je eigen online-omgeving

Nadat je je hebt ingeschreven via deze website voor één van de trainingen, ontvang je van ons een introductie op de training en een inlogcode per mail. Je kunt dan via deze website - de loginknop op de menubalk- inloggen op onze digitale leeromgeving. Daar krijg je een persoonlijke pagina, van waaruit je de training krijgt aangeboden. Op jouw pagina in de digitale leeromgeving leggen we je stap voor stap uit hoe je de training kunt volgen.

Starten wanneer je wilt

Je kunt op elk moment starten. Als de training wordt aangeboden inclusief een boek van Tarthang Tulku, ontvang je per post het bijbehorende boek. 

Zelf bepalen hoeveel tijd je oefent

Voor elke training wordt aangegeven hoeveel weken deze beslaat. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je dagelijks/wekelijks investeert voor lezen en oefenen. Voor elke training geldt dat het van belang is de oefeningen te integreren in je dagelijkse activiteiten. Zodat er ook echt wat kan veranderen in je beleving, je houding en je gedrag. Wij gaan ervan uit dat je elke week met één les werkt. De training is voor je toegankelijk gedurende het aantal weken dat de training beslaat. Met een kleine uitloop van twee weken.

Ontspannen met Kum Nye-oefeningen

Kum Nye-oefeningen zijn Tibetaanse ontspanningsoefeningen.
Naast de E-introductie Kum Nye en de E-Kum Nye training maken ondersteunende Kum Nye oefeningen (bijna) altijd deel uit van de lesinstructies van de overige E-trainingen. Deze worden als audio-materiaal (MP3) in de leeromgeving aangeboden, zodat je je letterlijk kunt laten leiden door een instructeur. Voor de E-Kum Nye training (de tien levels) wordt aangeraden om dagelijks een uur te nemen voor de oefeningen. 

Coachinggesprekken bij E-Stress de Baas

Bij de training E-Stress de Baas, krijg je een individuele coachingsgesprekken aangeboden met een professionele coach van de Nyingma staff. De gesprekken vinden plaats via skype. Je ontvangt tevoren van ons een instructie hoe je skype eenvoudig zelf kunt downloaden op je computer. Wij geven tevoren de data en tijden aan waarop je gebruik kunt maken van coaching. Je kunt tegen meerprijs ook extra gesprekken aanvragen. 

Vragen stellen tijdens de training

Bij alle E-trainingen kun je ook tussendoor per mail altijd vragen stellen via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Downloaden van het trainingsmateriaal

Je kunt de teksten van elke training (PDF-bestanden) en de audiobestanden (MP3-format) downloaden, zodat je ze zelf kunt opslaan en blijvend kunt gebruiken.

Voorwaarden gebruik E-trainingen van Nyingma Centrum Nederland

Nyingma Centrum Nederland stelt als voorwaarde voor het gebruik van de E-trainingen dat het materiaal niet gedupliceerd wordt of wordt doorgegeven aan anderen, noch dat het gebruikt wordt voor enig ander doel dan voor privégebruik. De trainingen mogen alleen door geautoriseerde leraren van Nyingma Centrum Nederland worden begeleid.
Wij kunnen niet controleren of het materiaal voor andere doeleinden wordt aangewend, maar vragen begrip en instemming met bovenstaande voorwaarden. Het is van belang om te beseffen dat E-trainingen van Nyingma Centrum Nederland meerdere doelen dienen: ondersteuning van de deelnemers aan de trainingen en behoud van het boeddhistisch onderricht voor iedereen die daarvan gebruik wil maken. Een belangrijk deel van de opbrengst van de E-trainingen is daarom bestemd voor Nyingma projecten in Azië ten behoeve van behoud van de Tibetaanse cultuur en wijsheidstraditie.

Klik hier voor ons aanbod